Automation engineer

Functieomschrijving

Ben jij een Automation engineer die het leuk vindt om processen te automatiseren? Word jij enthousiast van het integreren van machines in een productielijn? Dan is de positie van Automation engineer bij In Ovo interessant voor jou.


Wie wij zijn

Gedurende de laatste 10 jaar heeft In Ovo een high-tech machine genaamd Ella ontwikkeld, dat het geslacht van een ei kan bepalen. Elke machine voorkomt het doden van miljarden haantjes, en heeft niet alleen grote impact op dierenwelzijn en duurzaamheid, maar ook op efficiëntie. Daarnaast creëert het een ethisch acceptabele eiproductie keten. Doordat wetgeving verandert en de interesse vanuit retail toeneemt zien we een toenemende vraag naar onze oplossing vanuit broederijen. We groeien flink als bedrijf, blijven onze machines verbeteren en ze in de markt zetten om kuikendoden overal te voorkomen. Op deze manier maken we een substantiële positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid in de pluimvee industrie, wat de komende jaren alleen maar zal toenemen.

We hebben een jong en ambitieus team dat graag leuke dingen doet. We werken allemaal samen om ons bedrijf en onze oplossingen te laten slagen. Dit zorgt voor zowel uitdagingen als overwinningen die we uiteraard vieren. We vinden het heel belangrijk om met elkaar bij te blijven praten en een goede relatie op te bouwen. Kortom: een prettige en informele sfeer!


Wat je gaat doen

Als automation engineer hoor je bij het R&D team. Met de support van onze mechanical engineers ben je verantwoordelijk voor de integratie van andere machines in onze productie lijn. Je automatiseert processen door robotisering. Je zorgt er hierbij voor dat aan hoge kwaliteitsstandaarden wordt voldaan en dat een stabiele productie wordt gehaald. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inbedrijfsstelling van onze hardware bij onze klanten on site. Verder schrijf en test je nieuwe PLC programma´s en maak je technische tekeningen en schema´s om je werk te documenteren. Naast het automatiseren van onze productielijn manage en/of support je preventieve onderhoudsprojecten en organiseer je tweedelijnsservice en support van de machines bij onze klanten. Indien van toepassing, support je collega´s, gebruikers, afdelingen en klanten met je knowhow van automatiserings- en onderhoudsprocessen.

Functievereisten

Wie we zoeken

Als Automation engineer; 

 • Heb je een MBO/HBO/BSc in computerscience, mechanical, automation, electrical engineering of gerelateerd onderwerp
 • Heb je affiniteit en tenminste 3-5 jaar ervaring met industriële automatisering (PLC) en hardware engineering
 • Ben je in staat om de complexe technische aanpak van In Ovo eigen te maken en heb je nieuwe technieken snel onder de knie
 • Ben je sterk in problemen oplossen en heb je ervaring met analyse tools zoals root cause analysis (Lean)
 • Sta je open voor nieuwe ontwikkelingen
 • Spreek je vloeiend Nederlands en Engels en kan je goed communiceren met andere afdelingen binnen de organisatie
 • Ben je betrokken, stress resistent en in staat om in een hectische omgeving te acteren.


Wat wij bieden

 • Het werken bij een scale-up met unieke kansen om bij te dragen aan het ontwikkelen van gave innovaties die wereldwijde impact hebben op dierenwelzijn
 • Een samenwerking met een heel divers team vol slimme collega’s
 • Veel ruimte voor eigen initiatieven
 • Een salaris gebaseerd op kennis en ervaring
 • Flexibel werken voor een goede werk-privé balans
 • Een goed pensioenplan


Bij In Ovo staan we voor diversiteit en inclusie. We zijn ervan overtuigd dat verschillende achtergronden en perspectieven ons team sterker maakt.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer met een cv en motivatiebrief. Als je vragen hebt, neem contact op met Annemarie Burgers, HR Manager via +31 6 18537180 of annemarie@inovo.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.