Commissioning engineer

Functieomschrijving

Vind je het leuk om met high-tech machines te werken bij verschillende internationale klanten? Ben je organisatorisch sterk en goed in het bedenken van creatieve oplossingen? En wil je bijdragen aan duurzaamheid en dierenwelzijn? Word Commissioning Engineer bij In Ovo!


Wie we zijn

Gedurende de laatste 10 jaar heeft In Ovo een high-tech machine genaamd Ella ontwikkeld, dat het geslacht van een kuiken in een ei kan bepalen. Elke machine voorkomt het doden van miljarden haantjes en heeft niet alleen grote impact op dierenwelzijn en duurzaamheid, maar ook op efficiëntie. Daarnaast creëert het een ethisch acceptabele eiproductieketen. Doordat wetgeving verandert en de interesse vanuit supermarkten toeneemt, zien we een groeiende vraag van broederijen naar onze oplossing. We groeien flink als bedrijf, blijven onze machines verbeteren en ze in de markt zetten om kuikendoden wereldwijd te voorkomen. Op deze manier maken we een substantiële positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid in de pluimvee industrie, wat de komende jaren alleen maar zal toenemen.


We hebben een jong en ambitieus team dat graag plezier maakt. Met het hele team werken we keihard om het succes van het bedrijf te realiseren. Dit zorgt voor zowel uitdagingen als overwinningen die we uiteraard vieren. We vinden het heel belangrijk om met elkaar bij te blijven praten en een goede relatie op te bouwen. Kortom: een prettige en informele sfeer!


Wat je gaat doen

Als Commissioning Engineer ben jij verantwoordelijk voor het installeren, opstarten en testen van onze machines bij onze klanten in binnen- en buitenland. Je lost hierbij complexe en praktische problemen op locatie van de klant op. Je bent iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en houdt ervan om aan machines te sleutelen. Je werkt hierbij nauw samen met de rest van het technische team van In Ovo. Jij bent als Commissioning Engineer het belangrijkste aanspreekpunt voor de klant en lost ter plekke eventuele problemen met de machine op. Je vindt het daarbij leuk om creatieve en praktische oplossingen te bedenken wanneer onverwachte situaties zich voordoen. Voordat de machine bij de klant aankomt, ben jij op locatie aanwezig om de omgeving voor te bereiden. Wanneer de machine er is, ben jij verantwoordelijk voor het installeren en opstarten van de machine. De machine is al getest in de fabriek, maar moet bij de klant opnieuw getest worden in de vorm van een SAT (Site Acceptance Test). Hierbij zorg je ook dat de klant goede en duidelijke instructies krijgt over de werking van de machine.


Dit is een zeer afwisselende functie omdat je bij verschillende klanten in binnen- en buitenland over de vloer komt. Je verblijft hierbij regelmatig voor een periode in het buitenland. Op locatie zal je meestal samenwerken met lokale monteurs en aannemers met diverse achtergronden. Daarbij begrijp je dat elke klant en cultuur zijn eigen aanpak nodig heeft voor een goede samenwerking.

Functievereisten

Wie we zoeken

Als Commissioning engineer heb je:

 • Ervaring als Service & support engineer en/of Commissioning engineer
 • Sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden
 • Een getting-things-done mentaliteit en een grote mate van zelfstandigheid
 • Geen bezwaar om veel te reizen voor je werk (40-80%)
 • Een passie voor dierenwelzijn
 • Je spreekt vloeiend Engels; Nederlands, Duits of andere talen zijn een pre
 • Een rijbewijs

Wat we bieden

 • Het werken bij een scale-up met unieke kansen om bij te dragen aan het ontwikkelen van gave innovaties die wereldwijde impact hebben op dierenwelzijn
 • Een samenwerking met een heel divers team vol slimme collega’s
 • Veel verantwoordelijkheden en kansen tot creatieve inbreng
 • Een salaris gebaseerd op kennis en ervaring
 • Een goed pensioenplan

Bij In Ovo staan we voor diversiteit en inclusie. We zijn ervan overtuigd dat verschillende achtergronden en perspectieven ons team sterker maakt.


Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer met een cv en motivatiebrief. Als je vragen hebt, neem contact op met Nienke Stuijt, recruiter, op at +31 6 51 689 666 of via nienkestuijt@inovo.nl. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.