Onderzoekstechnicus Massaspectrometrie (MS)

Functieomschrijving

Ben jij een technische expert die kennis en ervaring heeft met mass spectrometrie? Vind je het leuk om experimenten te doen en de output van high-tech machines te verbeteren en te versnellen? Heb je affiniteit met een snelgroeiende omgeving, dierenwelzijn en technologie? Dan is de positie van onderzoekstechnicus mass spectrometrie bij In Ovo mogelijk interessant voor jou.  


Wie we zijn

Gedurende de laatste 10 jaar heeft In Ovo een high-tech machine genaamd Ella ontwikkeld, dat het geslacht van een ei kan bepalen. Elke machine voorkomt het doden van miljarden haantjes, en heeft niet alleen grote impact op dierenwelzijn en duurzaamheid, maar ook op efficiëntie. Daarnaast creëert het een ethisch acceptabele eiproductie keten. Doordat wetgeving verandert en de interesse vanuit retail toeneemt zien we vanuit broederijen een toenemende vraag naar onze oplossing. We groeien flink als bedrijf, blijven onze machines verbeteren en ze in de markt zetten om kuikendoden overal te voorkomen. Op deze manier maken we een substantiële positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid in de pluimvee industrie, wat de komende jaren alleen maar zal toenemen.  

We hebben een jong en ambitieus team dat graag leuke dingen doet. We werken allemaal samen om ons bedrijf en onze oplossingen te laten slagen. Dit zorgt voor zowel uitdagingen als overwinningen die we uiteraard vieren. We vinden het heel belangrijk om met elkaar bij te blijven praten en een goede relatie op te bouwen. Kortom: een prettige en informele sfeer!


Wat je gaat doen

Als onderzoekstechnicus mass spectrometrie ben je verantwoordelijk voor het mass spetrometrie stuk bij onze machines. Je hebt solide kennis van mass spectrometrie en bent in staat om high-tech materiaal verder te onwikkelen, verbeteren en optimaliseren. Je doet dit door het MS systeem te testen, en waar nodig aanpassingen te maken. Je excelleert in het analyseren van data en het trekken van de juiste conclusies op basis daarvan.  Je doet geregeld productie shifts, werkt aan onderhoud en ondersteund onze service engineers met het installeren van onderdelen waar nodig. Service manuals en protocollen uitschrijven behoren ook tot je baan.

Je werkt nauw samen met de R&D en MS collega´s om onze machine te optimaliseren. Je identificeert en communiceert alle mogelijke mass spectrometrie gerelateerde zaken om een vlotte productie te bespoedigen. Je hebt een natuurlijke manier van communiceren en bent in staat om alle stakeholders te betrekken in wat er gedaan moet worden. Je motiveert en inspireert je In Ovo collega´s en daarbij horende stakeholders in diverse projecten.

Functievereisten

Wie we zoeken

Als Onderzoekstechnicus Massaspectrometrie:

 • Heb je een relevante MLO/HLO opleiding genoten
 • Heb je tenminste 5 jaar werkervaring met mass spectrometrie en MS gerelateerd onderhoud
 • Beheers je Nederlands op minimaal A2 niveau
 • Ben je vloeiend in Engels, in woord en geschrift
 • Heb je een rijbewijs
 • Ben je gestructureerd en heb je een innovatieve manier van werken
 • Heb je sterke communicatieve vaardigheden


Wat wij bieden

 • Het werken bij een scale-up met unieke kansen om bij te dragen aan het ontwikkelen van gave innovaties die wereldwijde impact hebben op dierenwelzijn
 • Een samenwerking met een heel divers team vol slimme collega’s
 • Veel verantwoordelijkheden en ruimte voor creatieve inbreng
 • Een salaris gebaseerd op kennis en ervaring
 • Flexibel werken voor een goede werk-privé balans
 • Een goed pensioenplan

Bij In Ovo staan we voor diversiteit en inclusie. We zijn ervan overtuigd dat verschillende achtergronden en perspectieven ons team sterker maakt.


Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer met een cv en motivatiebrief. Als je vragen hebt, neem contact op met Annemarie Burgers, HR Manager via +31 6 18537180 of annemarie@inovo.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.