PLC software engineer

Functieomschrijving

Ben jij een PLC software engineer die het leuk vindt om het overzicht te houden over verschillende software modules en gezamenlijk te werken aan eenzelfde softwareproject? Word jij enthousiast van het in bedrijfstellen van nieuwe machines en testoplossingen, waarbij je zowel zelf programmeert als externe software engineers aanstuurt? Dan is de positie van PLC software engineer bij In Ovo interessant voor jou.

Wie we zijn

Gedurende de laatste 10 jaar heeft In Ovo een high-tech machine genaamd Ella ontwikkeld, die het geslacht van een ei kan bepalen. Elke machine voorkomt het doden van miljarden haantjes, en heeft niet alleen grote impact op dierenwelzijn en duurzaamheid, maar ook op efficiëntie. Daarnaast creëert het een ethisch acceptabele eiproductie keten. Doordat wetgeving verandert en de interesse vanuit retail toeneemt zien we een toenemende vraag naar onze oplossing vanuit broederijen. We groeien flink als bedrijf, blijven onze machines verbeteren en ze in de markt zetten om kuikendoden overal te voorkomen. Op deze manier maken we een substantiële positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid in de pluimvee industrie, wat de komende jaren alleen maar zal toenemen.


We hebben een jong en ambitieus team dat graag plezier maakt. Met het hele team werken we keihard om het succes van het bedrijf te realiseren. Dit zorgt voor zowel uitdagingen als overwinningen die we uiteraard vieren. We vinden het heel belangrijk om met elkaar bij te blijven praten en een goede relatie op te bouwen. Kortom: een prettige en informele sfeer!


Wat je gaat doen

Onze high-tech Ella machine wordt aangestuurd door software, die alle componenten van de machine met elkaar laat samenwerken. Veel van de software wordt door onze machinebouwer aangeleverd. Zodra deze is aangeleverd, ben jij in staat de software te controleren, eventuele fouten te ontdekken en te zorgen dat deze gecorrigeerd worden.


Vanuit jouw rol als PLC software engineer houd je overzicht over de verschillende softwaremodules en stuur je waar nodig externe softwareontwikkelaars aan. Je bent bedreven in het opzetten van versiebeheersoftware en hebt ervaring met gezamenlijk werken aan eenzelfde softwareproject. Je bent bedreven in het opzetten van een architectuur en programmeert zelf mee. Daarnaast vind je het leuk om complexe problemen aan onze high-tech Ella machine op te lossen samen met ons multidisciplinaire team, waar ook niet-software-experts inzitten. In dit team ben jij dan ook de schakel tussen de software en de techniek.

Functievereisten

Naar wie zijn we op zoek?
Je hebt:

  • Een HBO-opleiding (bij voorkeur elektrotechniek of industriële automatisering)
  • Een hoog abstractieniveau (denken in objecten en structuren)
  • Ervaring met programmeren van PLC’s binnen industriële automatisering, bij voorkeur Beckhoff
  • Ervaring met de volgende programmeertalen: Structured Tekst (ST)
  • Goede beheersing Engelse taal, Nederlands is een pre
  • Een rijbewijs B


Wat bieden wij?

 • Het werken bij een scale-up met unieke kansen om bij te dragen aan het ontwikkelen van gave innovaties die wereldwijde impact hebben op dierenwelzijn
 • Een samenwerking met een heel divers team vol slimme collega’s
 • Veel verantwoordelijkheden en kansen tot creatieve inbreng
 • Een salaris gebaseerd op kennis en ervaring
 • Een goed pensioenplan


Bij In Ovo staan we voor diversiteit en inclusie. We zijn ervan overtuigd dat verschillende achtergronden en perspectieven ons team sterker maakt.


Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer met een cv en motivatiebrief. Als je vragen hebt, neem contact op met Nienke Stuijt, recruiter, op at +31 6 51 689 666 of via nienkestuijt@inovo.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.