Software developer

Functieomschrijving

Houd je van programmeren en wil je graag dat jouw software een positieve impact maakt op het leven van miljoenen dieren? Wil je werken in een innovatieve en ondernemende omgeving met een leuk en enthousiast team? Solliciteer dan voor de rol van software developer.


Wat ga je doen?
Als software developer bij In Ovo ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van data uit de devices die we plaatsen in broederijen. Simpel gezegd betekent dit, dat je zorgt dat onze IoT-devices in een handomdraai zijn te koppelen aan ons systeem en de gegenereerde data ontsloten worden door middel van een Application Programming Interface (API). Je helpt onze partners en klanten door gegevens over hun processen te visualiseren in een user interface. Daarnaast zul je vanwege onze start-up mentaliteit regelmatig taken buiten je functie oppakken en zelfs af en toe eieren en kuikens in je handen hebben.


Je komt te werken in een hecht, ambitieus en multidisciplinair team bestaande uit developers, engineers en pluimveedeskundigen. We ontwerpen het product gezamenlijk, van sensoren tot interactie met gebruikers en jouw input is dan ook van het grootste belang.
Naast het behalen van de gestelde doelen ben je ook bezig met product development. Samen met het team zorg je voor de ontwikkeling en innovatie van producten.

Wie zijn wij?

In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden. Ons team is multidisciplinair en gebruikt complexe technologie om een positieve impact te maken op het leven van kuikens en boeren. We zijn bekend van onze high-throughputmachine voor het seksen van bevruchte kippeneieren. Met dit high-techsysteem wordt het overbodig om net uitgekomen kuikens handmatig te sorteren en kunnen we jaarlijks het doden van miljarden haantjes voorkomen. Daarnaast werken we aan een sensorplatform om broederijprocessen sterk te verbeteren. Hiermee maken we de komende jaren een flinke, positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid van de wereldwijde pluimveesector. Wij groeien dit jaar als bedrijf aanzienlijk en zullen ons machinepark verder ontwikkelen én uitbreiden.

Functievereisten

Wie zoeken wij?

Om onze groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een software developer Je bent enthousiast, leergierig en hebt een open houding. Belangrijk is dat je een goed beeld hebt van je kennis en kunde, maar ook je ontwikkelingspunten. Op deze manier kunnen je verantwoordelijkheden optimaal op elkaar worden afgestemd. Met jouw ervaring kun je snel zelfstandig aan de slag binnen jouw domein en je people skills geven je de mogelijkheid om samen te werken en te communiceren met je collega`s. Het definiëren, prioriteren en controleren van taken gebeurt altijd in teamverband.


Wat neem je mee?

Als Software developer heb je een actieve en (technisch) adviserende rol bij het ontwerpen en doorontwikkelen van onze producten. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor je collega`s en klanten. Om dit te kunnen bereiken heb jij naast de juiste ervaring ook doorzettingsvermogen en een nieuwsgierig karakter.


 • Een afgeronde relevante HBO-/WO-opleiding
 • Minimaal drie jaar werkervaring met software development
 • Kennis van Docker, Python, Django
 • Ervaring met Test Driven Development, DevOps en CI/CD
 • Affiniteit met microcontrollers is een pluspunt
 • Kennis van database ontwerp
 • Vloeiend Engels in woord en geschrift

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging
 • Veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid tot creatieve inbreng
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van spannende innovaties met wereldwijde impact op het welzijn van miljarden dieren
 • Samenwerken met slimme collega’s in een divers team
 • Technologie waar jij je je stempel op kunt drukken

Interesse?
Solliciteer dan met een CV en motivatiebrief. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Annemarie Burgers, HR Manager, via annemarie@inovo.nl of 06 18537180


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.