Skip to content

Automation Engineer

Nederland, Gelderland, OchtenEngineering

Functieomschrijving

Ben jij de Automation Engineer die ons productieproces kan automatiseren en stroomlijnen? Ben jij goed in organiseren en het bedenken van creatieve oplossingen? Krijg jij energie van werken in een scale-up omgeving waar ruimte is voor innovatie en (persoonlijke) ontwikkeling? Solliciteer dan snel en word onze Projectleider bij In Ovo!


Wie we zijn


Gedurende de laatste 10 jaar heeft In Ovo een high-tech machine genaamd Ella ontwikkeld, die het geslacht van een kuiken in een ei kan bepalen. Elke machine voorkomt het doden van miljarden haantjes en heeft niet alleen grote impact op dierenwelzijn en duurzaamheid, maar ook op efficiëntie. Daarnaast creëert het een ethisch acceptabele eiproductieketen. Doordat wetgeving verandert en de interesse vanuit supermarkten toeneemt, zien we een groeiende vraag van broederijen naar onze oplossing. We groeien flink als bedrijf, blijven onze machines verbeteren en ze in de markt zetten om kuikendoden wereldwijd te voorkomen. Op deze manier maken we een substantiële positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid in de pluimvee industrie, wat de komende jaren alleen maar zal toenemen.

We hebben een jong en ambitieus team dat graag plezier maakt. Met het hele team werken we keihard om het succes van het bedrijf te realiseren. Dit zorgt voor zowel uitdagingen als overwinningen die we uiteraard vieren. We vinden het heel belangrijk om met elkaar bij te blijven praten en een goede relatie op te bouwen. Kortom: een prettige en informele sfeer!


Wat je gaat doen


Je maakt deel uit van het R&D-team en ben je verantwoordelijk voor de integratie van de machines in de productielijn. Hierin word je ondersteund door onze mechanische en software engineers. Door gebruik te maken van standaardcomponenten, automatiseer je processen om ervoor te zorgen dat aan hoge kwaliteitsnormen wordt voldaan en een stabiel productieproces wordt bereikt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inbedrijfstelling van je ontwerp op locatie bij onze klanten. Daarnaast help je klanten (intern of extern) bij het scherpstellen van hun klantwens en het ontwerp om vervolgens over te gaan op de realisatie en de eind SAT. Hiervoor kan je mogelijk naast programmeren ook technische tekeningen en schema's maken. Naast de procesautomatisering van de productielijn, beheer en ondersteun je, vanuit je expertisegebied, de projecten voor preventief onderhoud en organiseer je de tweedelijns service en ondersteuning voor machines van onze klanten. Waar van toepassing ondersteun je collega's, gebruikers, afdelingen en klanten met jouw knowhow op het gebied van automatisering van processen en het onderhoudsproces.


Het hoofdkantoor van In Ovo is in Leiden. Onze eerste machine staat in Gelderland (Ochten). Wij verwachten het komende jaar ook in andere Europese landen machines te gaan installeren. Het is afhankelijk van jouw rol waar je de meeste tijd gaat doorbrengen.

Vereisten

Wie we zoeken:

Als Automation Engineer heb je:

 • MBO+ of HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3-5 jaar aantoonbare ervaring in een productieomgeving, bij voorkeur in de industriële automatisering of als werktuigbouwkundige
 • Een sterk probleemoplossend vermogen
 • Een passie voor dierenwelzijn
 • Een rijbewijs B
 • Bereidheid om regelmatig voor korte duur te reizen, binnen Europa
 • Je spreekt vloeiend Engels; Nederlands, Duits of andere talen zijn een pluspunt
 • Flexibele houding ten opzichte van een breed scala aan programmeertalen
 • Bij voorkeur Beckhoff PLC programmeerervaring


Wat wij jou bieden:

 • Een scale-up omgeving, waar je unieke kansen krijgt om wereldwijde impact te maken op dierenwelzijn.
 • Het innovatieve karakter van In Ovo, waar jij constant op zoek bent naar nieuwe kansen en manieren om te groeien met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een hard groeiend multidisciplinair team met wie jij dagelijks de wereld een stukje beter maakt, waarbij we overtuigd zijn dat verschillende achtergronden en perspectieven ons team sterker maakt.
 • Persoonlijke ontwikkeling, dat is onze sleutel tot succes.


Daarnaast bieden wij:

 • Salaris tussen de 4000 – 5500 euro bruto op fulltime basis, gebaseerd op kennis en ervaring
 • Een werkweek van 32-40 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans
 • Mogelijkheid tot reizen, met het oog op onze internationale groei
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis), een pensioen en een thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarlijks budget voor persoonlijke ontwikkeling


Ben je geïnteresseerd of twijfel je nog?

Het is helaas een feit dat je minder snel reageert op een vacature op het moment dat je voor je gevoel niet (geheel) aan de eisen voldoet. Dit schijnt zelfs vaker te gebeuren bij vrouwen en minderheden. Wij willen je aanmoedigen wèl te solliciteren! Dan kunnen we samen kijken naar jouw kwaliteiten en hoe we die kunnen inzetten binnen onze gave organisatie.


Solliciteer met een cv en motivatiebrief. Als je vragen hebt, neem contact op met Nienke Stuijt, recruiter, op +31 6 51 689 666 of via nienkestuijt@inovo.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


of

In Ovo Holding B.V.