Brand manager

Functieomschrijving

Brand manager

Ben jij een expert in brand management en heb je relevante ervaring met het in de markt zetten en het uitbouwen van een merk en/of product? Werk je data driven en heb je affiniteit met een snelgroeiende omgeving, dierenwelzijn en het gebruik van digitale en sociale media? Dan is de functie van brand manager bij In Ovo interessant voor jou.

Wat ga je doen?

Als brand manager ben je bezig om de marktpositie van In Ovo te verbeteren en zo het merk te versterken. Je werkt hierbij nauw samen met onze ervaren marketingmanager. Op deze manier bieden wij ruimte voor de ontwikkeling van jouw talenten. Jij weet organisatiedoelen, merkpositionering en informatievoorziening te combineren en te vertalen naar een professionele en werkbare branding strategie.


De brand manager zal daarnaast een enabler zijn voor ons salesteam. Jij zorgt voor het behoud en de verlenging van het ontstane media momentum door de juiste middelen op de juiste manier in te zetten. Omdat je onze producten begrijpt ben je in staat om ze via de nieuwe brandingstrategie optimaal in de markt zetten.


Ethiek, technologie en de business case rondom onze projecten zijn complexe aspecten, de brand manager speelt een belangrijke rol in de vertaling daarvan naar onze klanten en de maatschappij. Dit is erg belangrijk, want hoe makkelijker onze producten de weg naar de broederij vinden, hoe meer impact we wereldwijd kunnen maken op dierenwelzijn en duurzaamheid.


Jouw drive en vakkennis dragen bij aan een nog actievere rol van marketing binnen de organisatie. Denk hierbij aan het opzetten van relevante branding campagnes, het aansturen van bureaus en de contacten onderhouden met journalisten en overige stakeholders.


Vanuit projectmanagement perspectief werk je nauw samen met meerdere partijen. Op natuurlijke wijze ben je in staat om alle stakeholders betrokken bij onze projecten mee te nemen in het In Ovo-verhaal. Je motiveert en inspireert je In Ovo-collega`s en overige stakeholders bij het succesvol afronden van de verschillende projecten.


Wie zijn wij

In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden. Ons team is multidisciplinair en gebruikt complexe technologie om een positieve impact te maken op het leven van kuikens en boeren. We zijn bekend van onze high-throughputmachine voor het bepalen van het geslacht van bevruchte kippeneieren. Met dit high-techsysteem wordt het overbodig om net-uitgekomen kuikens handmatig te sorteren en kunnen we potentieel jaarlijks het doden van miljarden haantjes voorkomen. Hiermee maken we de komende jaren een flinke, positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid in de wereldwijde pluimveesector. Wij groeien dit jaar als bedrijf aanzienlijk en zullen onze machine doorontwikkelen én plaatsen in de markt.

Functievereisten

Wie zoeken wij?

Een communicatief vaardige en enthousiaste branding-expert die het als een geweldige uitdaging ziet om aan een nieuw merk te gaan bouwen en ervaring heeft met het meetbaar maken van de impact van onze marketing efforts. Affiniteit met de agri/food sector is een plus.


Daarnaast:

 • HBO/WO achtergrond in marketing / communicatie en minimaal 3 jaar werkervaring
 • Een self-starter die graag werkt in een rol met veel vrijheid en dynamiek
 • Je wilt de materie begrijpen en graag nieuwe vaardigheden opdoen
 • Inventief en creatief
 • Iemand die het belangrijk vindt om impact te maken en te werken aan de oplossing van een relevant probleem
 • Vloeiend in Nederlands en Engels
 • Ervaring met:
  • Het creëren van content (voor o.a. de website, nieuwsbrief en social media)
  • Social media / community management
  • Het opstellen van persberichten


  Wat bieden wij?

  Werken als brand manager bij In Ovo betekent werken bij een snelgroeiende organisatie met ambitie. Je gaat bij ons aan de slag met interessante en soms complexe marketingvraagstukken, thema’s en breinbrekers. In Ovo is groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort.


  Daarnaast bieden wij:


  • Veel vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en creatieve inbreng
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van spannende innovaties met potentieel wereldwijde impact op het welzijn van miljarden dieren
  • Een positie in een sfeervolle high-tech scale-up waar jij je stempel op kunt drukken
  • Een jaarcontract, met de intentie om deze na afloop te verlengen


  Interesse?

  Reageer met je CV en een motivatiebrief voor 20 juni. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ralph Roels, recruitment lead, via ralph@inovo.nl of 06 1413 9696.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.