Data analist

Functieomschrijving

Ben jij een data-expert, heb je kennis van en ervaring met verschillende programmeertalen en vind je het leuk om onze high-tech machines te finetunen en verder te ontwikkelen? Heb jij affiniteit met een snelgroeiende high-tech omgeving, dierenwelzijn en software? Dan is de functie van data analist bij In Ovo interessant voor jou.

Wat ga je doen?

Als data analist ben je verantwoordelijk voor alle software gerelateerde werkzaamheden aan onze machines. Je draagt bij aan de technische ontwikkeling en het optimaal functioneren van high-tech apparatuur. Dit doe je door het verbeteren en opzetten van de data-processing en data workflows en het managen van ontwikkelingen en bijbehorende implementaties. Jouw statistische analyses zijn direct van invloed om de nauwkeurigheid en snelheid van onze high-tech machines te verbeteren.


Om onze groei te bevorderen ben je nauw betrokken bij de uitbouw van ons machinepark. Je staat hierbij in nauw contact met onze ontwikkelpartners en houd je je bezig met het opzetten en het managen van de data-architectuur, de Graphical User Interface (GUI) requirements, de productiedata en de implementatie van onze ‘online pay per test’.

Je werkt nauw samen met je engineering collega’s om de machines te optimaliseren. Je signaleert en communiceert over alle mogelijke statistische en software gerelateerde zaken die een soepel productieproces kunnen bevorderen. Je bent in staat om helder te communiceren met je In Ovo-collega’s en stakeholders bij de verschillende projecten.


Wie zijn wij

In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden. Ons team is multidisciplinair en gebruikt complexe technologie om een positieve impact te maken op het leven van kuikens en boeren. We zijn bekend van onze high-throughput machine voor het seksen van bevruchte kippeneieren. Met dit high-techsysteem wordt het overbodig om net uitgekomen kuikens handmatig te sorteren en kunnen we jaarlijks het doden van miljarden haantjes voorkomen. Hiermee maken we de komende jaren een flinke, positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid van de wereldwijde pluimveesector. Wij groeien dit jaar als bedrijf aanzienlijk en zullen onze machine doorontwikkelen én plaatsen in de markt.

Functievereisten

Wie zoeken wij?

Om onze groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een data analist.  Iemand die in staat is om onze high-tech apparatuur te optimaliseren en verder te ontwikkelen. Je bent goed in het analyseren van data en het trekken van de juiste conclusies. Door je kennis en ervaring op het gebied van statistiek, software en automatisering lever je een essentiële bijdrage aan de productie, service en installatie van onze high-throughput geslachtsbepaling machines.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde relevante HBO-/WO-opleiding
 • Minimaal vier jaar werkervaring met software development
 • Ervaring met en kennis van grote datasets en statistiek
 • Praktische inslag met betrekking tot software en programmeren
 • Organisatorische vaardigheden
 • Vloeiend Engels in woord en geschrift


Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging
 • Veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid tot creatieve inbreng
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van een spannende innovatie met wereldwijde impact op het welzijn van miljarden dieren
 • Samenwerken met slimme collega’s in een divers team
 • High-tech technologie waar jij je je stempel op kunt drukken


Interesse?
Solliciteer dan met een CV en motivatiebrief voor 6 juni. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ralph Roels, recruitment lead, via ralph@inovo.nl of 06 1413 9696.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.