Skip to content

Hardware Engineer

Leiden, Zuid-Holland, NederlandEve

Functieomschrijving

Ben jij degene die ervan houdt te werken met nieuwe technologie en het maken van echte werkende producten die in "real life" gebruikt worden? Weet jij alles van elektronica en hardware en wil jij je kennis inzetten om de wereld een beetje beter te maken? Solliciteer dan direct, wij zijn hard op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
Jaarlijks worden ongeveer 80 miljard kuikens geboren onder niet optimale omstandigheden. Dit heeft een negatieve impact op zowel dierenwelzijn als de efficiëntie binnen de keten.


Eve streeft ernaar dit probleem op te lossen. Het idee voor Eve ontstond toen we ontdekten dat kuikens letterlijk en figuurlijk in een zwart gat uitkomen. Wat als je alle factoren die invloed hebben op het uitkomen van eieren nauwlettend zou kunnen volgen en deze zou kunnen omzetten in bruikbare inzichten voor de broederij? Niet alleen zou de gezondheid van pasgeboren kuikens sterk verbeteren, maar ook de efficiëntie en productiviteit.


Het Eve-platform helpt broederijen om dierenwelzijn om te zetten in een concurrentievoordeel. We gaan nu over van ontwikkeling naar de uitrol van Eve, waardoor we snel een impact kunnen hebben op miljoenen dieren. Voor meer informatie kun je onze website raadplegen. Eve deelt hetzelfde nest als In Ovo. Gevestigd in de universiteitsstad Leiden, met uitzicht op het Leiden Bio Science Park, groeit ons snelgroeiende team van tech-savvy pioniers die elk jaar het leven van miljoenen dieren verbeteren.


En we zijn pas net begonnen. Wil je een tastbare impact hebben op dierenwelzijn, milieukwesties en klimaatverandering? In Ovo biedt volop mogelijkheden om het verschil te maken op verschillende gebieden: gegevens, hardware, software, IoT en natuurlijk diergezondheid en -welzijn. We verwelkomen creatieve, nieuwsgierige geesten - mensen met een can-do mentaliteit die graag werken in een dynamische en informele organisatie die autonomie en onafhankelijkheid aanmoedigt.


Bij In Ovo koppelen we een grondige analyse aan een pragmatische instelling. Niet blijven praten, niet achter dat beeldscherm blijven plakken, maar juist die broederij van binnen bekijken. Want pas wanneer jouw oplossing voor hén werkt, heb je kans van slagen.


Wat ga je doen?

Het Eve-team combineert kennis van software, hardware, sensoren, IoT, pluimvee en big data om op basis van monitoring inzichten te genereren die tot verbeteringen leiden in het broedproces. We maken nu de stap van ontwikkeling naar het uitrollen van Eve, waarmee we snel impact maken op miljoenen dieren.

De afgelopen 3 jaar hebben we ons sensorplatform vormgegeven. Onze eerste serie sensoren worden inmiddels door een externe partij geproduceerd, waarbij we nog een hoop ideeen hebben voor verbeteringen. Als Hardware Engineer help jij het Eve team met de assemblage van sensoren en prototypes, je bent niet vies van PCB’s, elektronische schema’s en solderen. Afhankelijk van de vraag help je ook met het rapid prototypen, b.v. het ontwerpen van een PCB, 3D ontwerpen van mechanische component met een CAD-pakket. Je hebt ervaring met elektronica, data-collectie en sensors, programmeren van firmware en draait je hand niet om voor een soldeerklus. Je houdt ervan te werken met nieuwe technologie en het maken van echte werkende producten die in "real life" gebruikt worden. Bovenal ben je iemand die makkelijk in teamverband werkt.

Vereisten


Wat breng je mee?
Jij hebt:


 • HBO werk- en denkniveau op het gebied van elektronica of technische informatica
 • Brede Ervaring met het ontwerpen van PCB’s en sensoren en het kunnen lezen van elektrische schema`s
 • Beheren van de hardware, reparaties, routers & gateways
 • Assisteren met finaliseren prototype
 • Kennis van draadloze netwerken, zoals Zigbee, LoRa of Bluetooth
 • Kennis en ervaring met analoge elektronica en/of embedded software is een pré
 • Een praktische en resultaatgerichte instelling


Daarnaast:

 • Ben je in bezit van een rijbewijs
 • Heb je affiniteit met techniek en dierenwelzijn
 • Spreek je vloeiend Nederlands en Engels


Wat bieden wij

Werken als Hardware Engineer bij In Ovo betekent werken bij een snelgroeiende organisatie met ambitie. Je gaat bij ons aan de slag met interessante en soms complexe vraagstukken, thema’s en breinbrekers. In Ovo is groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort.


Daarnaast bieden wij:

 • Een scale-up omgeving, waar je unieke kansen krijgt om een wereldwijde impact te hebben op dierenwelzijn.
 • Het innovatieve karakter van In Ovo, waar je met veel eigen verantwoordelijkheid constant op zoek bent naar nieuwe kansen en manieren om te groeien.
 • Een salaris van € 3.500,- tot € 4.850,-, afhankelijk van jouw werkervaring.
 • Een jaarlijks budget van € 1.500,- voor persoonlijke ontwikkeling.
 • 25 vakantiedagen per jaar (en de optie om bij te kopen), pensioen en thuiswerktoeslag.


Geïnteresseerd, maar twijfel je nog?

Het is helaas een feit dat je minder snel reageert op een vacature op het moment dat je voor je gevoel niet (geheel) aan de eisen voldoet. Dit schijnt zelfs vaker te gebeuren bij vrouwen en minderheden. Wij willen je aanmoedigen wél te solliciteren! Dan kunnen we samen kijken naar jouw kwaliteiten en hoe we die kunnen inzetten binnen onze mooie organisatie.

Solliciteer met een cv en een korte motivatiebrief. Sollicitaties zonder brief worden niet in behandeling genomen. Als je vragen hebt, neem dan contact op met Ralph Roels, Recruiter, op +31 614139696 of via ralph@inovo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar