HR-manager

Functieomschrijving

Ben jij een expert in HR en heb je ervaring met het opzetten en managen van HR gerelateerde processen? Heb jij affiniteit met een snelgroeiende omgeving, dierenwelzijn en blink je uit in sensitiviteit en het maken van verbinding? Dan is de functie van HR-manager bij In Ovo interessant voor jou.

Wat ga je doen?

Als HR-manager ben je tactisch en strategisch een belangrijke factor binnen onze organisatie. Wij bieden ruimte voor ontwikkeling van jouw talenten. Je bent een volwaardige en senior gesprekspartner voor de twee eigenaren van In Ovo en maak je makkelijk verbinding met de medewerkers van de organisatie. Jij weet organisatiedoelen, HR-visie en people skills te combineren en te vertalen naar een professionele en werkbare HR-strategie.

Je weet de organisatie te adviseren in technisch complexe inhoudelijke HR-casuïstiek op het gebied van arbeidscontracten, strategisch personeelsmanagement, recruitment werkzaamheden, verzuim, workforce planning, talent management, ontwikkeling, diversiteit en inclusiviteit. Jouw drive en vakkennis dragen bij aan een actieve rol van HR binnen de organisatie, inclusief het opzetten van relevante HR-processen en het onboarden van noodzakelijke tooling.

Om het HR-beleid naar een hoger plan te tillen weet je als geen ander verbinding te leggen tussen mensen en de organisatie op basis van natuurlijke senioriteit. Dat betekent dat je je durft te uit te spreken en je gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg. Jij krijgt energie van het behalen van resultaten en van het ontwikkelen van de organisatie en de medewerkers.


Vanuit projectmanagementperspectief werk je nauw samen met meerdere partijen. Op natuurlijke wijze ben je in staat om alle stakeholders betrokken bij onze projecten mee te nemen in het In Ovo-verhaal. Je motiveert en inspireert je In Ovo-collega`s en overige stakeholders bij het succesvol afronden van de verschillende projecten.

Wie zijn wij

In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden. Ons team is multidisciplinair en gebruikt complexe technologie om een positieve impact te maken op het leven van kuikens en boeren. We zijn bekend van onze high-throughput machine voor het seksen van bevruchte kippeneieren. Met dit high-techsysteem wordt het overbodig om net-uitgekomen kuikens handmatig te sorteren en kunnen we jaarlijks het doden van miljarden haantjes voorkomen. Hiermee maken we de komende jaren een flinke, positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid van de wereldwijde pluimveesector. Wij groeien aankomend jaar als bedrijf aanzienlijk en zullen onze machine doorontwikkelen én plaatsen in de markt.

Functievereisten

Wat zoeken wij?

Jij krijgt mensen in beweging door jouw pragmatische aanpak en heldere visie op HR.

Daarnaast:

  • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding;
  • Minimaal 4 jaar werkervaring als HR-manager. Bij voorkeur in een snel groeiende en veranderende omgeving;
  • Kennis en ervaring rondom HR gerelateerd project management;
  • Ervaring in het opzetten en uitwerken van een high-end HR-strategie.


Wat bieden wij?

Werken als HR-manager bij In Ovo betekent werken bij een snel groeiende organisatie met ambitie. Je gaat bij ons aan de slag met interessante, complexe HR-vraagstukken, thema’s en breinbrekers. In Ovo is groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort.

Daarnaast bieden wij:

  • Veel vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en creatieve inbreng om het HR-beleid structuur en vorm te geven;
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van spannende innovaties met potentieel wereldwijde impact op het welzijn van miljarden dieren;
  • Een pionier positie in een sfeervolle high-tech scale up waar jij je stempel op kunt drukken;


Interesse?

Reageer met je CV en een motivatiebrief voor 8 maart. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ralph Roels, recruitment lead, via ralph@inovo.nl of 06 1413 9696.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.