Interim business controller

Functieomschrijving

In Ovo is momenteel op zoek naar een interim business controller. Een expert in finance met ervaring in het opzetten en managen van finance gerelateerde processen. Heb jij affiniteit met een snelgroeiende omgeving, het maken van een financiële strategie en ben je op zoek naar een nieuwe opdracht? Dan is de functie van interim business controller bij In Ovo interessant voor jou.

Wat ga je doen?

Als interim business controller ben je tactisch en strategisch een belangrijke factor binnen onze organisatie. In deze opdracht zul je de financiële strategie van het bedrijf vormgeven en zorgen dat het bedrijf hard kan doorgroeien in de komende jaren. Je hebt kennis van onze business case en innovatieve producten. Hierdoor ben je in staat om een groeipad uit te stippelen voor een gezonde bedrijfsvoering.


Onze producten zijn complex en kapitaalintensief. Het modelleren en onderhandelen met klanten en partners is dus erg belangrijk. In Ovo is een snelgroeiende organisatie die zich bezighoudt met high-techontwikkeling. Om dit te bewerkstellingen werken we samen met grote, internationale partners. De financiële planning is gecompliceerd en heeft grote prioriteit.


Je bent een volwaardige en senior gesprekspartner voor de twee eigenaren van In Ovo. Op basis van natuurlijke senioriteit weet je als geen ander verbinding te leggen tussen mensen en de organisatie. Dit betekent dat je je durft te uit te spreken en je gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg. Jij krijgt energie van het behalen van resultaten en van het ontwikkelen van de organisatie.


De interim business controller weet financiële visie en people skills te combineren en te vertalen naar een professionele en werkbare finance-strategie. Jouw drive en vakkennis dragen bij aan een actieve rol van finance binnen de organisatie, inclusief het opzetten van relevante finance-processen en het onboarden van noodzakelijke tooling.

Wie zijn wij

In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden. Ons team is multidisciplinair en gebruikt complexe technologie om een positieve impact te maken op het leven van kuikens en boeren. We zijn bekend van onze high-throughput machine voor het seksen van bevruchte kippeneieren. Met dit high-techsysteem wordt het overbodig om net-uitgekomen kuikens handmatig te sorteren en kunnen we jaarlijks het doden van miljarden haantjes voorkomen. Hiermee maken we de komende jaren een flinke, positieve impact op dierenwelzijn en duurzaamheid van de wereldwijde pluimveesector. Wij groeien aankomend jaar als bedrijf aanzienlijk en zullen onze machine doorontwikkelen én plaatsen in de markt.

Functievereisten

Wie zoeken wij?

Je hebt ervaring met financiële planning en zodoende onze financiële positie makkelijk onder controle. Je hebt ervaring met het opzetten van financiering voor projecten en hebt financieringsrondes begeleid. Je weet wat investeerders belangrijk vinden. Jouw support bij het opzetten van onze financiële strategie maakt het voor ons bedrijf mogelijk om op te schalen. Vanzelfsprekend ben je bent in staat kennis van onze producten mee te nemen in je analyse.

Tevens heb je:

 • Een WO-opleiding in finance
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in relevante posities
 • Ervaring met bankleningen en lease-constructies
 • Begrip van investeringsrondes en -constructies
 • Ervaring met het werken in een internationale organisatie
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels


Wat bieden wij?

Wij bieden je een interessante en uitdagende opdracht met een product dat impact heeft op het welzijn van potentieel miljarden dieren. Je werkt met innovatieve producten die de markt, op meerdere vlakken, sterk kunnen verbeteren. Onze aandeelhouders en investeerders werken graag met jou aan het opschalen van het bedrijf. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort.

Ons aanbod:

 • Een tijdelijke opdracht in een multidisciplinair en internationaal team
 • Een lucratief uurtarief
 • Veel vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en creatieve inbreng om het finance strategie structuur en vorm te geven
 • Een pionier positie in een sfeervolle high-tech scale up waar jij je stempel op kunt drukken
 • De mogelijkheid om impact te maken in de dierenwelzijn sector


Interesse?
Reageer met je CV en een motivatiebrief voor 3 maart. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ralph Roels, recruitment lead, via ralph@inovo.nl of 06 1413 9696.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.