Skip to content

Technical Team Manager

Leiden, Zuid-Holland, NederlandR&D

Functieomschrijving

Ben jij de Technical Team Manager die snapt dat de optimale productie van onze high-tech machine `Ella`, alleen gerealiseerd kan worden als de collega`s goed in hun vel zitten? Heb jij technische ervaring en inzicht, ben je sensitief en weet je mensen makkelijk aan je te binden? Ben jij een kei in capaciteitsplanning, neem jij het team op sleeptouw en ondersteun jij waar nodig? Heb je leidinggevende ervaring en ben je avontuurlijk genoeg om onze groeiambitie aan te kunnen? Dan ben jij degene die wij zoeken!


Wie zijn wij?
Vanaf onze start in 2011, hebben we gewerkt aan onze oplossing waarbij we op een geautomatiseerde manier het geslacht van een kuiken in het ei kunnen bepalen met als uiteindelijk doel het voorkomen van het doden van miljarden haantjes, omdat ze geen eieren kunnen leggen. In 2020 hebben we de eerste versie van onze Ella machine in de broederij gezet en met de kennis die we daar hebben opgedaan, is afgelopen jaar de verbeterde versie van Ella gaan draaien.


Het is onze missie om met Ella het doden van eendagshaantjes te beëindigen. Ella is pas de eerste stap, onze eerste baanbrekende innovatie. Als het aan ons ligt, volgen er meer. Veel meer. Er zijn tal van problemen op het gebied van dierenwelzijn en klimaat. Problemen die schreeuwen om onconventionele oplossingen. Precies het soort uitdagingen waar we ons bij In Ovo in vastbijten.


Bij In Ovo koppelen we een grondige analyse aan een pragmatische instelling. Niet blijven praten, niet achter dat beeldscherm blijven plakken, maar juist die broederij van binnen bekijken. Want pas wanneer jouw oplossing voor hén werkt, heb je kans van slagen.Wat ga je doen?
In de rol van Technical Team Manager ben je van essentieel belang, samen met Mechanical Engineers en technische operators, om ervoor te zorgen dat onze hoogwaardige machine optimaal presteert. Tijdens de productie signaleer je operationele uitdagingen en werk je systematisch aan het vinden van oplossingen door het leveren van de juiste mensen op de verschillende projecten. Je bent ook verantwoordelijk voor het faciliteren van reparatiewerkzaamheden en het beheer van het preventief onderhoudsplan. Je draagt ook de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van de competenties van individuele teamleden, waarbij je hen begeleidt in het stellen van doelen, het uitvoeren van beoordelingen en het ondersteunen van hun persoonlijke ontwikkelingstrajecten.


Je leiderschapsvaardigheden komen tot uiting in het effectief communiceren van je visie en acties naar het team, het motiveren van hen, en het bieden van ondersteuning waar nodig om projecten succesvol af te ronden. Je rapporteert regelmatig over de status en voortgang van projecten aan het management en zorgt voor het reilen en zeilen van het engineering team, inclusief urenregistratie, administratie, en WBso-gerelateerde zaken. Als zich incidenten voordoen tijdens de diensten, sta jij en je team klaar om potentiële problemen te analyseren en oplossingen te vinden om de operationele processen zo snel mogelijk te herstellen.


Zodra je een diepgaand inzicht hebt verkregen in je team en de machine, kun je helpen bij het opzetten en ondersteunen van operationele processen op toekomstige locaties, zowel binnen als buiten Europa. In dergelijke gevallen zul je regelmatig internationaal reizen. Met de verwachte groei zullen de komende jaren geen twee dagen hetzelfde zijn. Je coördineert ook capaciteitsplanningsdiscussies om projecttoewijzingen te bepalen in samenwerking met projectmanagers, rapporteert aan de Product Manager, en bevordert een cultuur van samenwerking en communicatie binnen het team.

Vereisten

Wie zoeken wij?

Met een creatieve en oplossingsgerichte aanpak, handigheid en uitstekende sociale vaardigheden, brengt de nieuwe Technical Team Manager stabiliteit en gerichte energie in het team. Als proactieve probleemoplosser streef je ernaar om samen met het team de engineering mijlpalen van de product roadmap te behalen. Je ultieme doel is bij te dragen aan het redden van miljarden haantjes, en jouw inzet is van onschatbare waarde om dit ambitieuze doel te verwezenlijken.


Verder:

 • Je hebt affiniteit met techniek of chemie, bij voorkeur op HTS/HBO-niveau
 • Je hebt bewezen ervaring in het leiden van teams in een productieomgeving.
 • je bent praktisch ingesteld en beschikt over sterke analytische vaardigheden om snel de kern van een probleem te begrijpen
 • Je combineert praktische en technische kennis met uitmuntende people skills en richt je voornamelijk op het begeleiden en coachen van je team in plaats van het uitvoeren van technische taken
 • Je bent bedreven in het signaleren en effectief communiceren van potentiële uitdagingen binnen het team
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het motiveren en leiden van een team.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.Wat bieden wij?
Werken als Technical Team Manager bij In Ovo biedt een boeiende kans binnen een snelgroeiende organisatie met een duidelijke ambitie. Je gaat bij ons aan de slag met interessante en soms complexe vraagstukken, thema’s en breinbrekers. In Ovo is groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort.


Daarnaast bieden wij:


 • Een scale-up omgeving, waar je unieke kansen krijgt om een wereldwijde impact te hebben op dierenwelzijn.
 • Het innovatieve karakter van In Ovo, waar je met veel eigen verantwoordelijkheid constant op zoek bent naar nieuwe kansen en manieren om te groeien.
 • Een fulltime salaris van €4.750 - €6.500 afhankelijk van jouw werkervaring (op basis van 40 uur).
 • Een jaarlijks budget van € 1500,- voor persoonlijke ontwikkeling.
 • 25 vakantiedagen per jaar (en de optie om bij te kopen), pensioen, telefoonvergoeding en thuiswerktoeslag.


Geïnteresseerd maar twijfel je nog?

Helaas is het een feit dat je minder snel reageert op een vacature als je niet helemaal aan de eisen voldoet. Dit lijkt vaker voor te komen bij vrouwen en minderheden. We nodigen je van harte uit om te solliciteren, ook als je twijfelt! Laten we het hebben over jouw kwaliteiten en hoe we jou een passende rol kunnen bieden binnen onze organisatie.


Solliciteer met je cv en een korte motivatiebrief. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Ralph Roels, recruitment lead, +31 (0)6 14139696 of ralph@inovo.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar