Overslaan naar content

Mechanical / Mechatronics Engineer

Op locatie
 • Ochten, Gelderland, Nederland
€ 3.000 - € 5.200 per maandEngineering

Functieomschrijving

Wat krijg je:

 • Een salaris tussen €3.5000 - €5.200, afhankelijk van je werkervaring
 • €1.500 per jaar voor persoonlijke ontwikkeling
 • 25 vakantiedagen per jaar en de optie om bij te kopen
 • Voldoende leer- en groeimogelijkheden
 • Een baan bij een tof bedrijf welke snel groeit


Jij:

 • Hebt technische kennis en ervaring met productiemachines
 • Bent praktisch ingesteld en enthousiast om met je handen te werken
 • Hebt een HBO/Bachelor diploma in Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek
 • Hebt sterke technische Engelse vaardigheden
 • Hebt een rijbewijs en beschikt over een voertuig om te reizen


Wat ga je doen:

Wij hebben een techniek ontwikkeld om te achterhalen of er in het ei een mannetje of een vrouwtje zit, zodat we kunnen voorkomen dat de mannelijke kuikens uitkomen. Een grote overwinning op het gebied van dierenwelzijn, en een zeer interessant, maar complex proces.


Onze machine Ella neemt zorgvuldig monsters van het ei, waarbij ervoor wordt gezorgd dat het nog niet uitgekomen kippetje niet wordt geraakt. Deze kleine druppels worden geanalyseerd met behulp van een massaspectrometer om te zien of het ei dus een mannetje of een vrouwtje bevat.


Ella bestaat uit verschillende soorten systemen: mechatronica, pneumatiek, elektriciteit, sensoren, software, enz. Al deze systemen moeten tijdens de productie soepel werken. Als Mechanical / Mechatronics Engineer werk je samen met onze Engineering, R&D- en Operations afdelingen. Wanneer technische problemen zich voordoen die de Technisch Operators niet konden oplossen, ben jij degene die zich in het probleem verdiept en de oplossing vindt om de productielijn zo snel mogelijk weer op te starten. Naast het omgaan met deze ad-hoc problemen werk je aan projecten om de machine en de output ervan te verbeteren.


De machines werken van 7:00 tot 00:00 uur. Samen met je team zul je roulerende oproepdienst draaien (ofwel de ochtend of avond).

Jouw verantwoordelijkheden omvatten:

 • Identificeren en oplossen van technische problemen die de machineprestaties beïnvloeden
 • Preventief onderhoud uitvoeren tijdens de onderhoud-stop op woensdag
 • Werken aan projecten gericht op het verbeteren van de efficiëntie en output van de machine
 • Analyseren van productiedata om te kijken naar mogelijkheden voor optimalisatie


Vereisten

Onze introductie (niet saai, we zijn cool)

In 2011 sloegen de eerste In Ovo-pipetten toe in het laboratorium. Het doel was duidelijk: het stoppen van het onnodig doden van ééndagshaantjes.


De eerste monsters werden zorgvuldig met de hand genomen. Het kostte wat jaren om daar te komen, maar in 2016 lukte het: een enkele druppel van het vloeistof van het ei was genoeg om te zien of er een mannetje of vrouwtje in zit. Eén gedaan, nog maar 13 miljard te gaan.


Zoals je je kunt voorstellen, hadden we een machine nodig.


De eerste stappen richting industrialisatie werden genomen en een enorme impact op het dierenwelzijn lag op de loer. In 2020 draaide onze eerste machine. We noemden haar Ella. Wat een schoonheid.


Een enorme sprong naar het huidige In Ovo: we zijn een team van meer dan 60 mensen, 3 Ella’s en miljoenen geredde kuikens. We zijn ingenieurs, operators, wetenschappers, kantoormensen en alles daar tussenin. De aanpakkers van de pluimvee-industrie die hun mouwen opstropen om dierenwelzijn te verbeteren. En Ella is nog maar het begin.


We geloven dat dieren een waardig bestaan verdienen in een duurzame voedselindustrie. En we hebben veel meer mensen nodig om onze missie te vervullen om de levens van 5 miljard dieren tegen 2030 te verbeteren.


Help jij ons mee?


Geïnteresseerd maar toch nog twijfels?

Als je de functie interessant vindt maar nog een paar twijfels hebt, is dat volkomen begrijpelijk.


Helaas is het een feit dat je minder snel reageert op een vacature als je niet helemaal aan de eisen voldoet. Dit lijkt vaker voor te komen bij vrouwen en minderheden.


Dus, we nodigen je van harte uit om te solliciteren, ook als je twijfelt! Laten we gewoon eens met elkaar praten.


We ontvangen graag jouw sollicitatie door je CV te sturen en wat over jezelf te vertellen. Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan contact op met Marjolein van Vliet (Recruitment) +31 (0)6 42489853 of via marjolein.van.vliet@inovo.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar