Overslaan naar content

PLC Software Engineer

Op locatie
 • Leiden, Zuid-Holland, Nederland
R&D

Functieomschrijving

Ben jij een PLC Software Engineer die het leuk vindt om het overzicht te houden over verschillende software modules en gezamenlijk te werken aan eenzelfde softwareproject? Word jij enthousiast van het in bedrijfstellen van nieuwe machines en testoplossingen, waarbij je zowel zelf programmeert als externe software engineers aanstuurt? Dan is de positie van PLC Software Engineer bij In Ovo mogelijk interessant voor jou.


Wie zijn wij?
Vanaf onze start in 2011, hebben we gewerkt aan onze oplossing waarbij we op een geautomatiseerde manier het geslacht van een kuiken in het ei kunnen bepalen met als uiteindelijk doel het voorkomen van het doden van miljarden haantjes, omdat ze geen eieren kunnen leggen. In 2020 hebben we de eerste versie van onze Ella machine in de broederij gezet en met de kennis die we daar hebben opgedaan, is afgelopen jaar de verbeterde versie van Ella gaan draaien.


Ella is pas de eerste stap, onze eerste baanbrekende innovatie. Als het aan ons ligt, volgen er meer. Veel meer. Er zijn tal van problemen op het gebied van dierenwelzijn en klimaat. Problemen die schreeuwen om onconventionele oplossingen. Precies het soort uitdagingen waar we ons bij In Ovo in vastbijten.


Bij In Ovo koppelen we een grondige analyse aan een pragmatische instelling. Niet blijven praten, niet achter dat beeldscherm blijven plakken, maar juist die broederij van binnen bekijken. Want pas wanneer jouw oplossing voor hén werkt, heb je kans van slagen.


Wat je ga je doen?
Onze high-tech Ella machine wordt aangestuurd door software, die alle componenten van de machine met elkaar laat samenwerken. Veel van de software wordt door onze machinebouwer aangeleverd. Zodra deze is aangeleverd, ben jij in staat de software te analyseren, eventuele fouten te ontdekken en te zorgen dat deze gecorrigeerd worden.


Vanuit jouw rol als PLC Software Engineer houd je overzicht over de verschillende softwaremodules en stuur je waar nodig externe softwareontwikkelaars aan. Je bent bedreven in het opzetten van versiebeheersoftware en hebt ervaring met gezamenlijk werken aan eenzelfde softwareproject.


Je bent bedreven in het opzetten van een architectuur en je programmeert zelf mee. Daarnaast vind je het leuk om complexe problemen aan onze high-tech Ella machine op te lossen samen met ons multidisciplinaire team.

Vereisten

Wie zoeken wij?
Jij hebt:


 • HBO-opleiding (of MBO-opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring) in de richting van (Technische) Informatica, Industriële Automatisering of Elektronica
 • Een hoog abstractieniveau, denken in objecten en structuren (OOP)
 • Kennis van de ISA-88 standaard is een pre
 • Kennis en ervaring met Beckhoff TwinCAT 3 of CODESYS gerelateerde PLC’s
 • Ervaring met de volgende programmeertalen: Structured Tekst (ST) en eventueel .NET
 • Goede beheersing van de Engelse taal, Nederlands is een pré
 • Een rijbewijs B en de bereidheid om regelmatig voor korte duur te reizen, vooralsnog binnen Europa


Wat bieden wij?
Werken als PLC-programmeur bij In Ovo betekent bijdragen aan een snelgroeiende, ambitieuze organisatie. Je zult te maken krijgen met interessante en soms complexe marketingprojecten, vraagstukken en breinbrekers. In Ovo is groot genoeg om aan verschillende onderwerpen te werken, maar ook klein genoeg om je stempel te drukken en een verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de communicatielijnen zijn kort.


Daarnaast bieden wij:

 • Een scale-up omgeving, waar je unieke kansen krijgt om een wereldwijde impact te hebben op dierenwelzijn.
 • Het innovatieve karakter van In Ovo, waar je met veel eigen verantwoordelijkheid constant op zoek bent naar nieuwe kansen en manieren om te groeien.
 • Een marktconform salaris.
 • Een jaarlijks budget van € 1.500,- voor persoonlijke ontwikkeling.
 • 25 vakantiedagen per jaar (en de optie om bij te kopen), pensioen en thuiswerktoeslag.


Geïnteresseerd, maar twijfel je nog?
Het is helaas een feit dat je minder snel reageert op een vacature op het moment dat je voor je gevoel niet (geheel) aan de eisen voldoet. Dit schijnt zelfs vaker te gebeuren bij vrouwen en minderheden. Wij willen je aanmoedigen wél te solliciteren! Dan kunnen we samen kijken naar jouw kwaliteiten en hoe we die kunnen inzetten binnen onze mooie organisatie.


Solliciteer met een cv en een korte motivatiebrief. Sollicitaties zonder brief worden niet in behandeling genomen. Als je vragen hebt, neem dan contact op met Ralph Roels, Recruiter, op +31 614139696 of via ralph@inovo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar